Familie doet vreemde adoptie

Gepubliceerd op 01/06/2021
Advertentie

De ideale vakantie

Su Yun en haar gezin wonen in Kunming City, Yunan in China. Su Yun was de laatste tijd veel aan het werk en wilde graag wat quality time met haar gezin doorbrengen. Zij had in gedachten om met het hele gezin op vakantie te gaan. Even weg van alles en lekker van elkaar genieten. Su Yun was laaiend enthousiast om de ideale vakantie te plannen en ging online kijken wat er aangeboden werd.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.01.38 PM

De ideale vakantie

Een nieuw huisgenoot

De familie had een geweldige tijd op vakantie. Zoals gehoopt konden ze daar echt van elkaar genieten. Wat alleen niet van tevoren was gepland, is een hond te adopteren op vakantie. Het gezin kwam een leuke pup tegen en waren meteen verliefd. Ze besloten daar de hond te adopteren. Toen zij thuis kwamen met de pup merkten zij na een tijdje dat hun hond zich vreemd gedroeg.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.10.09 PM

Een nieuw huisgenoot

Schattige pup

Su Yun en haar familie kijken met een goed gevoel terug op hun vakantie. Zij zullen hun eerste ontmoeting met de schattige pup nooit meer vergeten. Zo onverwachts, maar zo welkom. Het gezin was zo enthousiast een pup in huis te nemen, ze waren dolgelukkig.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.15.22 PM

Schattige pup

Benodigheden

Su Yun had nog niks in huis voor de kleine pup en hij zou al snel naar haar huis gebracht worden. Dus Su Yun besloot de stad in te gaan en kocht al zijn benodigheden, een riem, een halsband, een naamplaatje, een mand en shampoo. Het gezin had veel plezier met de kleine rakker totdat ze toch iets vreemds begonnen te merken.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.27.40 PM

Benodigheden

Veel aan het werk

Ook al probeerde Su Yun er goed op te letten dat ze naast werk ook tijd voor haar familie had, toch realiseerde zij zich dat ze de laatste tijd meer op werk is geweest. Daardoor dacht Su Yun dat het een goed idee was om met zijn allen op vakantie te gaan voor wat quality time.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.34.34 PM

Veel aan het werk

Iets nieuws

Het gezin had geen idee dat hun leven na de vakantie nooit meer hetzelfde zou zijn. Zij hadden een ontzettend leuke tijd op vakantie en dachten niet veel meer nodig te hebben dan elkaar. Maar toch, toen ze de puppies toevallig zagen, waren ze meteen verliefd.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.42.02 PM

Iets nieuws

Beslissing

Niet veel mensen kiezen ervoor om een hond tijdens hun vakantie te adopteren. Su Yun en haar man hadden ook nooit gedacht deze beslissing te moeten nemen op vakantie. Zij hadden het thuis weleens eerder gehad over een hond adopteren, maar niet zo. De kinderen bleven smeken om de kleine pup te adopteren totdat Su Yun en haar man geen ‘nee’ meer konden zeggen.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.51.52 PM

Beslissing

Enthousiast

Het gezin was zo enthousiast dat zij een nieuw gezinslid zouden verwelkomen. Alleen wisten zij niet dat deze specifieke kleine pup, hun leven voorgoed zou veranderen. Het gezin genoot zo van de eerste paar dagen met de nieuwe pup, toen zij toch iets vreemds merkten.

Screen Shot 2020 03 28 At 6.57.27 PM

Enthousiast

Een naam

Su Yun had nu wel alle benodigheden van de kleine pup gekocht, maar een naam hadden zij nog niet verzonnen. Omdat zij het zo moeilijk vonden, besloten ze een aantal dagen ermee te wachten. Eerst was het tijd om hun nieuwe gezinslid goed te leren kennen. Na een week hakten zij de knoop door en besloten de pup ‘Little Black’ te noemen.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.01.18 PM

Een naam

Opgelucht

Su Yun was opgelucht toen ze zag hoe goed Little Black het deed. Hij leek een blije pup te zijn en leek zich goed op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe huis. Little Black at meteen alle voedsel wat hem gegeven werd en dronk ook goed.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.06.22 PM

Opgelucht

Tibetaanse Mastiff

De verkoper had Su Yun verteld dat Little Black een Tibetaanse Mastiff is. Dit zijn grote honden, maar dat is precies wat zij wilden. Su Yun deed er alles aan om Little Black gezond op te laten groeien. Little Black al meteen al zijn eten op en reageerde er ook goed op. Wat waren zij blij om Little Black te zien groeien.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.11.47 PM

Tibetaanse Mastiff

Een grote hond

Zoals de verkoper al had gezegd, zou Little Black een hele grote hond worden. Hij kon wel 0,6 meter lang worden! En dat is niet gek voor een Tibetaanse Mastiff. Maar dat vond Su Yun en haar man geen enkel probleem, zij wilden graag een grote hond.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.17.59 PM

Een grote hond

Nieuwsgierig

Het gezin wist dat Little Black groot zou worden, maar naarmate de dagen verstreken realiseerden zij dat Little Black groter zou worden dan verwacht. Ze zagen Little Black letterlijk met de dag groeien. Ze dachten er verder niks achter en zij waren erg nieuwsgierig geworden hoe groot hij uiteindelijk zou worden.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.24.57 PM

Nieuwsgierig

Onder de indruk

Little Black bleek een hele speciale hond te zijn. Hij groeide niet alleen ontzetten snel, maar op een dag deed hij ook iets totaal onverwachts. Dit heeft het gezin een hond nooit eerder zien doen. Little Black kon staan! Het gezin was erg onder de indruk en wilde hem graag meer trucjes leren.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.31.18 PM

Onder de indruk

Nieuwe regels

Dol enthousiast was de familie om Little Black eindelijk mee naar huis te nemen. Zij konden niet wachten nog een sterkere band met hem op te bouwen. Zij wisten wel dat er nieuwe regels in huis moesten komen zodra ze thuis zouden zijn, Su Yun en haar man hadden wat beslissingen om te maken.

Screen Shot 2020 03 28 At 7.35.30 PM

Nieuwe regels

Binnen

Het was het gezin aangeraden om Little Black buiten te laten slapen. Toch koos het gezin ervoor om hem binnen te laten slapen zolang hij nog een puppy was. Zij wilden hem graag dicht bij hun hebben. Maar al snel realiseerden zij dat dit een grote vergissing was geweest.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.20.26 PM

Binnen

Eten wat de pot schaft

Op een gegeven moment wilde Little Black zijn eten niet meer opeten. Hij begon zich steeds vreemder te gedragen totdat het duidelijk werd voor het gezin dat Little Black alleen nog hetzelfde wilde eten als wat het gezin at. Su Yun dacht dat zij Little Black teveel verwend zouden hebben.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.23.17 PM

Eten wat de pot schaft

Kieskeurig

Su Yun heeft als kind nooit een hond gehad, Little Black was haar eerste hond. Zij maakte zich niet veel zorgen om het eetgedrag van Little Black. Zij dacht dat hij misschien een kieskeurige eter was. Hij at namelijk nog wel fruit en noedels.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.26.51 PM

Kieskeurig

Geld

Het eetgedrag van Little Black werd met de dag vreemder. Su Yun zag zijn eetlust niet afnemen ondanks dat hij nu iedere dag twee emmer noedels eet en een hele doos fruit! Su Yun begon zich zorgen te maken over hoeveel geld dit beestje wel niet zou kostten.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.41.25 PM

Geld

Dieet

Su Yun vond dat het tijd was voor Little Black om op dieet te gaan. Dit omdat zij zag dat Little Black er anders uit begon te zien. Bovendien kon ze hierdoor ook minder geld uitgeven aan zijn eten.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.46.08 PM

Dieet

Twee jaar

Twee jaar verstreken en Little Black al veel groter te zijn dan de verkoper hen verteld had. Su Yun wilde graag een grote hond, maar was totaal niet voorbereid op een hond van een meter lang en 110 kilo! Hij woog bijna het dubbele van Su Yun!

Screen Shot 2020 03 29 At 4.50.58 PM

Twee jaar

Bang

Het was ongelooflijk hoe groot Little Black was, met nog maar twee jaar oud. Niemand zag het aankomen dat de schattige pup op vakantie, zo’n grote hond zou worden. Het gezin wilde het niet graag toegeven, maar zij vonden Little Black soms toch een beetje eng.

Screen Shot 2020 03 29 At 4.57.56 PM

Bang

Onverklaarbaar

Little Black groeide tot ieder zijn ongeloof gewoon door. Ondanks hun nieuwsgierigheid, wisten ze dat dit niet normaal was. Het gezin was bang om zo een gigantische hond in huis te hebben. Het was tijd om weer nieuwe beslissingen te nemen.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.03.01 PM

Onverklaarbaar

Extreem

Alsof het vreemd eetgedrag van Little Black nog niet genoeg was, merkte het gezin nog iets anders op. Little Black was niet alleen één meter groot, 110 kilo én kon staan, hij had ook nog eens extreem grote tanden. Zulke grote tanden hebben ze nog nooit gezien bij een hond.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.07.02 PM

Extreem

Reputatie

Het was niet makkelijk voor Su Yun om Little Black uit te laten. Little black was langer dan haar en veel zwaarder. Het duurde niet lang voordat Little Black een reputatie kreeg in de buurt. Het was nu niet alleen Su Yun en haar gezin die bang waren voor Little Black, maar ook de buren wilden niet meer in zijn omgeving zijn.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.10.11 PM

Reputatie

Hondenhok

Omdat Little Black niet meer in het huis kon wonen, moesten Su Yun en haar man met een oplossing komen. Zij hadden bedacht om een geïmproviseerde hondenhok in de tuin te bouwen. Maar dit was een oplossing voor één probleem. Hoe moest het nu verder?

Screen Shot 2020 03 29 At 5.41.30 PM

Hondenhok

Grommen

Het leek niet veel uit te maken voor Little Black om in de tuin te wonen. Su Yun had nu wel verwacht dat Little Black zou blaffen naar voorbijgangers of het gezin zou beschermen tegen potentiële indringers. Maar Little Black deed geen van allen. Het enige wat hij deed is grommen, de hele dag door. Ook dit was weer ongebruikelijk voor een hond om te doen. Langzaam maar zeker begreep Su Yun wat er aan de hand was.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.22.48 PM

Grommen

Online

Omdat Little Black maar bleef groeien, zocht Su Yun hulp online. Zij zocht of het normaal was voor een Tibetaanse Mastiff om zo hard te groeien. Maar wat zij vond, baarde haar alleen maar meer zorgen. Su Yun plaatste een foto van Little Black online in de hoop dat iemand zou reageren. En het duurde niet lang tot een dierenarts de foto zag en haar vertelde dat zij contact op moest nemen met de politie.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.25.11 PM

Online

Zorgen

Het gezin begon zich steeds meer zorgen te maken om het gedrag van Little Black. Little Black heeft nog nooit geblaft en gromde de hele dag. Maar ook het gegrom van Little Black was geen normale honden-grom. Het gezin besefte dat Little Black niet was wat zij dachten dat hij was.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.27.46 PM

Zorgen

Problemen

Little Black bleek iets heel anders te zijn dan wie dan ook had kunnen voorspellen. Nooit had het gezin gedacht dat Little Black hen zoveel problemen zou bezorgen. Zij dachten gewoon dat schattige puppy te adopteren en jarenlang te kunnen genieten van een hond in huis.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.32.29 PM

Problemen

Geen Tibetaanse Mastiff

Het heeft het gezin twee jaar geduurd om erachter te komen waar Little Black zo abnormaal was. Little Black was geen Tibetaanse Mastiff, maar bleek een Aziatische zwarte beer te zijn! De dierenarts die de foto van Little Black zag, vertelde Su Yun dat deze beren extreem groot kunnen worden. Little Black kon wel twee meter lang worden en tegen de 200 kili wegen!

Screen Shot 2020 03 29 At 5.39.22 PM

Geen Tibetaanse Mastiff

Geen raad

Het gezin hield zoveel van Little Black, maar zij wisten ook dat het onmogelijk was om met zo een dier thuis te leven. Zij waren ten einde raad nu ze wisten dat hun hond een beer was. Omdat hij zo groot en sterk was, was het veel te gevaarlijk geworden om hem thuis te houden.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.47.04 PM

Geen raad

Reddingsteam

Su Yun realiseerde dat zij Little Black niet meer alleen aankonden. Ook wist zij niet hoe zij het nu aan moest pakken, dus besloot zij contact op te nemen met het lokale dieren reddingsteam.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.50.04 PM

Reddingsteam

Chinese wet

Su Yun kreeg het even heel moeilijk. Zij wist dat ze Little Black niet meer kon houden, maar ze hield zo veel van hem. Volgens de Chinese wet is het eigendom van elke vorm van effectenbeurs verboden. Dit werd gezien als een misdaad waar een gevangenisstraf tegenover stond.

Screen Shot 2020 03 29 At 5.07.02 PM

Chinese wet

Dierentuin

Su Yun besloot contact op te nemen met de plaatselijke dierentuin voordat ze de autoriteiten zou inschakelen. Ze moest nu wel in actie komen, want het was geen optie meer om Little Black nog langer thuis te houden. Ze kon de gedachte niet verdragen dat Little Black iemand zou kunnen aanvallen.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.03.44 PM

Dierentuin

Legale papieren

Omdat Su Yun niet beschikte over de legale papieren en geboorteakte, kon de dierentuin Little Black niet van haar overnemen. Zij moest contact opnemen met de verkoper om aan deze documenten te komen, en dat kon niet omdat zij Little Black op vakantie geadopteerd hadden.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.13.17 PM

Legale papieren

Wildlife experts

Het enige was Su Yun wou, is een nieuw thuis vinden voor Little Black. Su Yun had geen andere keuze dan contact op te nemen met de autoriteiten. Toen de politie met wildlife experts bij haar langskwam, probeerde zij hun zo goed mogelijk te helpen door alle informatie te geven die ze had.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.19.43 PM

Wildlife experts

Geschokt

Twee jaar lang heeft het gezin niet doorgehad dat zij een Aziatische beer in huis hebben grootgebracht. Toen zij later hoorden dat hij een beer was, waren zij verbaasd en geschokt. Su Yun en haar man beseften nu wel dat zij een grote vergissing hadden gemaakt.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.23.36 PM

Geschokt

Toegeven

Su Yun kon niet anders dan toegeven aan de autoriteiten dat zij een beetje bang was voor Little Black. Zij vertelde hen dat hij zich in het begin alleen heel vreemd gedroeg. Maar naarmate hij groeide dat zij merkten dat hij niet was wat zij dachten.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.27.54 PM

Toegeven

Gezondheidscheck

Terwijl de natuurfunctionarissen Little Black aan het onderzoeken waren op verwondingen of aandoeneningen, wachtte Su Yun zo geduldig mogelijk af. Zij was ontzettend nerveus over de hele situatie, maar zij wist zich nog te bedwingen.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.33.18 PM

Gezondheidscheck

Gezond

Su Yun was opgelucht toen zij hoorde dat Little Black gezond was en goed gevoed. Su Yun kon niet geloven dat zij zo goed voor een beer heeft kunnen zorgen. Om Little Black over te plaatsen naar het plaatselijke natuurcentrum, moesten de ambtenaren Little Black eerst kalmeren.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.36.10 PM

Gezond

Onbegrip

Toen het verhaal van Su Yun en haar ‘hond’ rondging, kon niemand echt begrijpen hoe zij twee jaar lang niet door hebben gehad dat Little Black een beer was. Hoe hebben zij zolang zo een gevaarlijke beer kunnen behandelen als een hond.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.38.55 PM

Onbegrip

National Geographic

Toen National Geographic eenmaal het verhaal van Su Yun deelde, waren ook de kijkers verbijsterd. Ook hier begrepen de mensen niet hoe Su Yun twee jaar lang een beer heeft kunnen behandelen als een hond. Hoe heeft zij nooit eerder gezien dat hij abnormaal was.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.44.44 PM

National Geographic

Viraal

Het verhaal van Su Yun ging viraal. Zij en haar gezin kreeg steeds meer aandacht van het publiek. Maar dit baarde Su Yun alleen maar zorgen. Su Yun wist dat zij hiervoor naar de gevangenis gestuurd kon worden, zij was erg bang voor wat haar zou overkomen.

Screen Shot 2020 03 29 At 6.47.56 PM

Viraal

Niet de enige

Veel mensen begonnen te reageren op het verhaal van Su Yun. Het grotendeels was ongeloof maar er waren ook veel mensen bij met een vergelijkbaar verhaal. Zij waren dus niet de enige die een hond geadopteerd hebben wat achteraf iets anders bleek te zijn.

Cane Mastodontico Adottato In Cina E In Realtà QualcosAltro

Niet de enige

Advertentie