Zie hier de meest schattige baby diertjes!

Gepubliceerd op 04/30/2021
Advertentie

Wie houdt er nou niet van baby dieren? Zodra wij er een zien schreeuwen wij het uit van geluk. Het komt waarschijnlijk doordat zij zo onschuldig zijn. Hoe je het wendt of keert, wij houden van ze. De kans is zeer zeker aanwezig dat zodra zij ouder worden ze gevaarlijk kunnen zijn, maar als baby’s zijn ze ontzettend lief.

Baby egel

Baby egeltjes zijn heel aandoenlijk! Kijk alleen al naar die ronde lichaampjes en kleine pootjes. En om het nog maar net niet over die mini voetjes te hebben! Het zijn overigens geen stekelvarkens, wat mensen vaak wel denken. De stekels van egels worden alleen gebruikt om roofdieren te verweren. Als mens kan je gewoon met ze knuffelen.

Baby Hedgehog

Baby egel

Baby dolfijn

Het is volkomen begrijpelijk dat veel mensen geobsedeerd zijn met dolfijnen. Deze dieren zijn prachtig en heel intelligent. Een leuk feitje is dat zij de achterste ledematen ontwikkelen in de baarmoeder, die voor de geboorte al verdwijnen. Zij zijn gek op spelen en surfen vaak mee met de golven. Daarnaast maken zij bubbels met hun spuitgaten en zien wij deze ontpoppen. Wij zouden het enig vinden om met een dolfijn te spelen!

Baby Dolphin

Baby dolfijn

Baby hamster

Wist je al dat hamsters blind en naakt geboren worden? Hun gezichtsvermogen wordt pas tussen 14 en 17 dagen ontwikkeld. De duur van de zwangerschap is drie weken en een moeder hamster kan zo’n 6 tot 20 baby’s per keer krijgen. Mochten wij dit ooit kunnen zien, dan zullen onze harten smelten!

Baby Hamster

Baby hamster

Baby kangoeroe

Dit wist je waarschijnlijk nog niet, maar baby kangoeroes worden ook wel joeys genoemd. Deze diertjes hebben altijd veel lol. Het is ook interessant hoe zij ter wereld komen. De moeder houdt de pasgeboren baby’s in haar buidel. Aan het begin van het leven van zo’n diertje weegt het minder dan een gram en is deze maar een paar centimeter lang. Vervolgens wordt deze gevoed en krijgt deze de kans om de buidel uit te gaan, om op ontdekking te gaan en uiteindelijk te kunnen overleven in het wild.

Baby Kangaroo

Baby kangoeroe

Baby kat

Wij zijn ons favoriete dier natuurlijk niet vergeten. Katten zijn altijd al schattig geweest. Maar als ze kittens zijn, zijn ze toch wel het aller leukst. Kijk alleen al naar die kleine pootjes en die grote ogen. Wij kunnen wel uren met ze spelen!

Baby Cat

Baby kat

Baby pijlstaartroggen

Het wordt niet echt aangeraden om met pijlstaartroggen te knuffelen. De volwassen pijlstaartroggen zijn een beetje vreemd, maar kijk nou hoe leuk ze zijn als baby. Deze platte zeewezens zijn heel fascinerend en als je ze in de oceaan zou zien lijkt het alsof ze vliegen. Wellicht vindt je ze op een alien lijken, maar ergens zijn ze wel schattig.

Baby Stingrays

Baby pijlstaartroggen

Baby eekhoorn

Eekhoorns lijken niet meer zo speciaal te zijn. Maar als je echt op ze let zul je opmerken dat zij eigenlijk heel lief zijn. Wist je dat zij ook een beetje aan tuinieren doen? Eekhoorns vergeten soms dat zij hun eikels hebben begraven, waardoor er eikenbomen kunnen groeien!

Baby Squirrel

Baby eekhoorn

Baby varken

Is dit biggetje niet super lief? Zij zorgen voor een lach op ons gezicht, en zijn daarnaast ook heel slim. Biggetjes herkennen de stem van hun moeder en weten hun naam al als zij pas twee weken oud zijn. Daarnaast zingen moeder varkens ook graag voor hun kleintjes, wat iets hartverwarmends is.

Baby Pig

Baby varken

Baby luiaard

Ons maakt het niet zoveel uit dat luiaards zo langzaam zijn. Hierdoor kunnen wij ze goed bestuderen. Hun ogen zijn bij de geboorte al open en zij kunnen zich al vastklampen aan hun moeders vacht op zo’n jonge leeftijd! Luiaards brengen het grootste gedeelte van hun leven door in één boom.

Baby Sloth

Baby luiaard

Baby krokodil

Het is beter om roofdieren ten alle tijden te vermijden. Het is welbekend dat zij gevaarlijk zijn, maar kijk even naar onderstaande foto van een baby krokodil. Deze diersoorten zijn een van de meest oude die er bestaan, en zij bestonden al in de tijd van dinosaurussen!

Baby Crocodile

Baby krokodil

Baby hond

Je kunt een puppy moeilijk weerstaan. Wij houden van het feit dat er zoveel verschillende rondlopen. Een viervoeter is altijd iemand zijn/haar beste vriend! Op deze foto is een mini Goldendoodle te zien, en wij zijn er stapelgek op.

Baby Dog

Baby hond

Baby fennek

De fennek komt van oorsprong uit de Sahara. Deze vos is de kleinste die er bestaat. Ook al zijn deze diertjes klein, zij kunnen de extreme hitte van de woestijn overleven. Hun oren zijn gigantisch en dit zorgt ervoor dat de hitte kan worden tegengehouden om koel te blijven in de woestijn.

Baby Fennec Fox

Baby fennek

Baby schildpad

Dit is een kleine schildpad. Geweldig dat het een aardbei wel lekker lijkt te vinden hoewel ze even groot zijn. Ze lijken op volwassen schildpadden maar een groot verschil is dat ze gevoeliger zijn voor veranderingen in de temperatuur. Als je er één hebt, geef ze dan veel fruit en groenten!

Baby Tortoise

Baby schildpad

Baby chimpansee

Voel je je niet verwant met een baby chimpansee? Nou, ze zijn natuurlijk genetisch verwant aan mensen. Ze hebben zelfs 98,5% hetzelfde DNA als wij. Hun gezicht ziet er heel erg hetzelfde uit. Daarnaast knuffelen ze en spelen ze ook heel graag!

Baby Chimpanzee

Baby chimpansee

Baby giraf

Je ziet gelijk dat dit een giraffe is. Leuk feitje: baby giraffes kunnen wel van 2 meter hoogte op de grond vallen bij de geboorte. Ze vallen op hun hoofd en het doet geen pijn. Het is een belangrijk deel van hun ontwikkeling. Ze leren hoe te lopen binnen een uur!

Baby Giraffe

Baby giraf

Baby tapir

Heb je enig idee wat voor dier dit is? Dit is een tapir, een zeldzame diersoort. Er zijn helaas nog maar een stuk of 3.000 op deze aardbol. Het helpt niet dat ze maar één baby krijgen in hun hele leven. Hun unieke strepen zijn handig omdat het camoufleert in het regenwoud.

Baby Tapir

Baby tapir

Baby kameleon

Dit is een kleine kameleon. Er zijn op dit moment 171 diersoorten van dit reptiel. Er is ook variatie in de groottes van het beestje. Ze zijn uniek om een boel verschillende redenen. Ze bevallen bijvoorbeeld in plaats van dat ze eitjes leggen. Daarnaast kunnen ze hun ogen onafhankelijk van elkaar bewegen in tegengestelde richtingen.

Baby Chameleon

Baby kameleon

Baby alpaca

Deze foto is een van de meest schattige die er bestaat. Alpaca’s komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, maar zijn inmiddels ook in andere delen van de wereld te zien. Met de juiste training kunnen alpaca’s huisdieren worden. Zij hebben een wollige en zachte vacht en zijn ook nog eens sociaal! Meer wil je niet, toch?

Baby Alpaca

Baby alpaca

Baby uil

Uilen hebben zoveel te bieden, waar zullen wij nou eens beginnen? Het is heel makkelijk om gehecht aan ze te raken. Helaas is het ook een valkuil voor de dieren. Er zijn gevallen geweest waar mensen zich moesten camoufleren en gebruik moesten maken van een uilen popje om de jongeren te voeden.

Baby Owl

Baby uil

Baby dwergnijlpaard

Dit is toch wel heel schattig, een baby dwergnijlpaard! Deze dieren zijn lang zwanger en bevallen na maar liefst acht maanden van één baby. De moeder en de baby scheppen binnen een aantal weken een band, en dan gaat de moeder zich bij een groep vrouwelijke nijlpaarden voegen die het gezamenlijke doel hebben hun kinderen veilig te houden. Op de onderstaande foto heeft een wees een nieuwe moeder gevonden.

Baby Pygmy Hippo

Baby dwergnijlpaard

Baby vogelbekdier

Op deze foto staat een vogelbekdier. Dit wezen lijkt wel mythisch, maar hij bestaat echt. Het is een water levend zoogdier die ook eieren legt. Hij leeft in het oosten van Australië. Wij vinden dit een heel uniek dier die anderen fascineert!

Baby Platypus

Baby vogelbekdier

Baby bizon

Zie hier een baby bizon. Het lijkt bijna alsof hij onderweg is om zich bij de kudde te voegen! Tijdens de geboorte weegt een Amerikaanse kalf 10 tot 30 kilo. De moeder beschermt de baby niet in haar eentje, maar krijgt hierbij hulp van de hele kudde. De bizon leeft meestal 14 tot 24 jaar lang.

Baby Bison

Baby bizon

Baby gorilla

Deze baby gorilla is zo klein, het emotioneert ons! Een pasgeboren gorilla is vaak nog kleiner dan een baby. Dit lieve diertje was maar 2 kilo en is in 2018 geboren in de Jackson Zoo and Gardens.

Baby Gorilla

Baby gorilla

Baby okapi

Wij wisten hiervoor niet wat een okapi precies was. Goed dat wij dat nu wel weten! Dit zoogdier wordt ook wel als een bosgiraffe gezien en leeft in de Democratische Republiek Congo. Door de strepen doet dit dier ons aan een zebra denken.

Baby Okapi

Baby okapi

Baby olifant

Aan de foto te zien moest dit ventje nog erg wennen aan het feit dat hij op zijn poten kon staan. Maar hij doet het waanzinnig. Baby olifanten kunnen binnen een of twee uur al leren lopen! Zij zijn zo wijs dat zij zich twee dagen daarna al bij de rest van de kudde kunnen voegen.

Baby Elephant

Baby olifant

Baby eend

Houden jullie van eenden? Of niet? Het maakt in dit geval niet uit, want baby eendjes zijn hoe dan ook schattig. Een baby eend past vrijwel in een handpalm. En deze is ook nog eens pluizig! Wij zijn benieuwd of haar baasjes haar naar veel plekken meenemen. Dit zouden wij zeker gedaan hebben als wij in hun schoenen stonden.

Baby Duck

Baby eend

Advertentie