Deze zwangere hond kon maar niet bevallen en de dierenarts stond versteld

Gepubliceerd op 03/25/2021
Advertentie
De dierenarts kon moeilijk geloven wat de echo toonde. Zij telde nog een keer. Toen zij eenmaal door had dat het aantal niet veranderde, verkeerde zij in een staat van shock door het ongelooflijke. Maar er was geen tijd om in shock te zijn doordat de dierenarts meteen de eigenaren van de hond erbij moest halen. Er moest snel worden gehandeld, gezien het feit dat het leven van hun hond op het spel stond.

Screenshot 32

Deze zwangere hond kon maar niet bevallen en de dierenarts stond versteld

Een hond adopteren

Chris en Mariesa droomden ervan om een hondje te adopteren, dus besloten zij veel asielen te bezoeken om de juiste te vinden. Mariesa stond erop dat zij maar een hond mee naar huis ging nemen. Het was erg moeilijk om er maar een uit zoveel lieve honden te kiezen. Ze keken haar allemaal aan met grote puppy ogen, al smekend om een van hun te kiezen. En toen viel haar oog op de hond die het uiteindelijk werd.

Time To Choose One

Een hond adopteren

Ongeboren puppy’s

De uitgekozen hond begroette de twee liefdevol door hun handen te likken. Zij was hoogzwanger. Haar buik was zo bol door de vele puppy’s. Haar gezichtsuitdrukking liet Mariesa inzien dat het belangrijk was dat zij in goede handen terecht zou komen. Deze pitbull moest en zal in een vertrouwde omgeving gaan bevallen. Zonder enige twijfel was Mariesa vastberaden dat dit hun hond zou worden. Maar iets liet ze toch twijfelen. Wat kon het zijn?

Belly Full Of Unborn Pups

Ongeboren puppy’s

Storie

Het verhaal achter deze hond was triester dan Mariesa en Chris zich hadden kunnen bedenken. Mariesa raakte geëmotioneerd door de hond die Storie heette. Zij verbleef eerst bij een hondenfokker. Toen het voor de fokker te moeilijk en te duur werd om voor de zwangere Storie te zorgen, bracht zij de hond naar het asiel.

Bred And Then Surrendered At The Shelter

Storie

Een warm huis

Het stel wisten toen al dat Storie veel liefde en comfort nodig had. Het belangrijkste was misschien nog wel het feit dat zij in een veilige omgeving moest gaan bevallen. Dit verhaal gaat echter niet alleen over de trieste gebeurtenissen in Storie’s leven, wat de dierenarts ze nu ging vertellen was nog erger..

Screenshot 23

Een warm huis

Liefde voor pitbulls

Chris en Mariese zijn enorme pitbull liefhebbers. Het stel heeft voorheen al eens pitbulls uit het asiel gehaald. Zij zijn trotse baasjes van 10 honden! Op de foto staan 8 van deze schatjes.

Screenshot 9

Liefde voor pitbulls

Kingsize bed

Met zoveel honden in huis verwacht je veel (honden)bedden te zien. Zie hier hun “mega bed”! Chris vertelde TODAY het volgende: “Midden in de nacht wilden alle honden bij ons komen liggen. Dit kon behoorlijk chaotisch worden, en werden wij wel eens van het bed geduwd of sliepen wij uiteindelijk op de bank. Daardoor hebben wij dit gebouwd.” Dit meesterwerk is 4 meter lang en 2 meter breed. Alle honden kunnen hierop liggen.

Megabed

Kingsize bed

Misvatting

Chris en Mariesa wilden nog meer doen dan ze al deden voor het ras waar veel misvattingen over zijn. Zij deelden de liefde voor pitbulls, en dat spoorde ze aan om deze beslissing te nemen. Het stel heeft zoveel ervaring met honden, maar dit ene bezoekje aan de dierenarts liet ze versteld staan.

Fans Of Pit Bulls

Misvatting

De liefste baasjes

Het koppel hadden iets groots met elkaar gemeen, namelijk de liefde voor dieren. Mariesa gaf in een interview aan dat het niet werkte met haar ex partners doordat zij zoveel bezig was met honden. Vele mannen konden dit niet begrijpen en steunden haar niet als het aankwam op wat zij echt wilde, namelijk zoveel mogelijk puppy’s adopteren.

Loving Parents To Many Dogs

De liefste baasjes

En daar was Chris

Mariesa ontmoette Chris op een dag, die net zoveel liefde voor honden had als zij. Naast dat de twee gek op elkaar zijn ontwikkelen zij steeds meer liefde voor honden. Over de foto hoeven wij niks te zeggen, deze spreekt voor zich.

Screenshot 25

En daar was Chris

Veel lieve honden in de asielen

De meeste asielen en opvangcentra nemen vaak meer werk aan dan ze kunnen verrichten. Hierdoor kunnen zij soms niet voor alle dieren zorgen en de juiste middelen inkopen wegens het tekort aan geld. Toen Chris en Mariesa een bezoekje brachten aan het Pibbles & More Animal Rescue Center zagen zij al vrij snel dat er veel pitbulls verbleven. Het was moeilijk om aan te zien dat er zoveel honden in zo’n kleine ruimte zaten. Op dat moment was het stel zich er nog niet bewust van dat hun leven op het punt stond te veranderen.

Friendly Faces In These Places

Veel lieve honden in de asielen

Een slechte reputatie

Pitbulls worden vaak gezien als slechte honden. Deze mening is ontstaan aan de hand van vele vergissingen. De honden hebben een groot, sterk torso en een best agressieve kop. Dit zijn echter alleen de uiterlijke kenmerken. Ondanks de vele misvattingen zijn er meerdere staten die het verbieden om een pitbull in huis te hebben. Hierdoor zijn er velen vast komen te zitten in een asiel.

A Reputation They Did Not Deserve

Een slechte reputatie

Klopt niks van

Chris en Mariesa wisten hiervan en zijn gelijk pitbulls gaan adopteren. Zij hebben nooit een slechte ervaring gehad met de dieren. Daardoor besloten zij zich extra in te zetten en al deze honden een warm thuis te geven. Maar het lot had iets anders voor ze in petto.

Screenshot 24

Klopt niks van

Loyaal en liefdevol

Pitbulls worden dan wel gezien als gevaarlijk, maar dit is nooit bewezen door wetenschappers. In feite is het zo dat pitbulls negen van de tien keer lief en loyaal zijn naar anderen toe. Natuurlijk vertonen zij slecht gedrag zodra de opvoeding en omgang niet goed is. Er zit geen kwaad in hun genen en als je deze honden de kans geeft krijg je hun mooie kant te zien. Mariesa en Chris zullen een wel heel bijzondere pitbull ontmoeten.

Loving and Loyal Creatures

Loyaal en liefdevol

Waarom duurt het zo lang?

Het personeel gaf aan dat Storie haar puppy’s allang al had moeten krijgen. Zij wisten niet waarom dit nog niet was gebeurd, ondanks het feit dat Storie klaar was om te bevallen. Deze situatie was behoorlijk ongewoon, wat was hier aan de hand?

The Pups Should Have Popped Out Already

Wat was er aan de hand?

Gevaar

Het koppel die zo van dieren hield wisten door hun instinct dat deze hond zich in een nare toestand verkeerde en zij had vrijwel direct hulp nodig. De twee realiseerden zich dat dit een kwestie van leven of dood kon zijn voor het dier en haar ongeboren baby’s, dus moesten zij gauw handelen.

Screenshot 6

Gevaar

Een handje helpen

Er was geen tijd te verliezen. Storie had gauw hulp nodig en terwijl het stel aan het overleggen was legde de hond haar hoofd op de knie van Mariesa, wat voor haar de doorslag was om haar te adopteren.

Helping The Soon-To-Be Mom

Een handje helpen

Een blije familie

De zwangere pitbull werd in een nieuw huis verwelkomd, maar was dit wel de juiste keuze? De bestaande honden familie werd nog groter. En was dit een uitdaging die zij aan durfde te gaan? Het stel wist niet dat alles nog lastiger zou worden.

Screenshot 8

Een blije familie

Oplossing

Ondanks dat Mariesa wist dat zij uiteindelijk met meer dan tien honden in huis zou verblijven, wilde zij Storie toch een veilig verblijf toewensen. Deze hond moest geholpen worden en Mariesa wilde haar de zekerheid en rust bieden zodat Storie in een betrouwbare omgeving kon bevallen.

The Perfect Solution

Oplossing

Chris zijn idee

De twee wisten maar niet wat zij het beste konden doen en bleven zoeken naar meerdere oplossingen. Toen begon er een lichtje te branden en kwam Chris met een goed idee naar voren. Dit bleek volgens hem een goede optie te zijn voor zowel Storie als de familie.

Screenshot 8

Chris zijn idee

Verzorging

Chris stelde voor dat hij voor Storie en de pups zou gaan zorgen. Dit werd gezien als een tijdelijke oplossing totdat er een vaste plek werd gevonden. Het was waarschijnlijk goed zo doordat het bij Chris en Mariesa al behoorlijk vol zat met meer dan 8 honden in huis.

Screenshot 3

Verzorging

Er was nog iets

Dit idee klonk als muziek in de oren, maar zij zaten nog steeds met een andere kwestie. Hoe ging het met de zwangerschap? En waarom is Storie nog niet bevallen? Dit was de grootste zorg en hier gingen de twee daarom gelijk achteraan.

Screenshot 21

Er was nog iets

Online onderzoek doen

Chris en Mariesa hebben nog nooit zoiets meegemaakt bij hun andere honden. Wat weerhield Storie ervan om te bevallen? Het koppel besloot online onderzoek te doen doordat zij zich grote zorgen maakten.

Looking For Answers Online

Online onderzoek doen

Enge resultaten

De resultaten die zij vonden maakten het koppel bang. Dit komt vaak genoeg voor als mensen online naar antwoorden gaan zoeken. Mariesa en Chris kregen steeds meer stress, wat ook niet echt goed was voor Storie.

D

Enge resultaten

Trauma’s en bevallingen

De intelligentie van dieren worden vaak onderschat door mensen. Op het moment dat Chris en Mariesa online aan het zoeken waren, zochten zij voornamelijk naar hoe het mogelijk is dat een hond maar niet wilt bevallen. Zij kwamen uit op een artikel die verdacht veel leek op de situatie waar zij zich in verkeerden.

Relationship Between Trauma And Birth

Trauma’s en bevallingen

Dieren in asielen

In het artikel stond onder andere dat dieren veel meemaken in asielen en vaak lijden aan trauma’s en stress. Hierdoor lopen zwangere honden veel meer risico dan de gemiddelde viervoeters. Asielen zijn er ter opvang, maar raken al snel vol en dit kan leiden naar een te drukke omgeving. Chris en Mariesa hun warme opvang is een betere optie.

Screenshot 15

Dieren in asielen

Onderschat

Chris en Mariesa gingen door met hun onderzoek en wisten uiteindelijk dat het veel erger was dan zij dachten. Storie liep niet alleen het risico om haar kindjes te verliezen maar kon ook zelf omkomen tijdens de bevalling. Een heftige waarneming..

Realizing How Dangerous The Situation Is

Onderschat

Slechte ervaringen

Mariesa ontdekte dat op het moment dat een hond een trauma heeft meegemaakt, en deze ook nog zwanger is, ze zich teveel zorgen maken over het bevallen en hun lichaam daardoor niet mee wil werken. Doordat zij zelf gevaar hebben gelopen, denken zij dat dit de puppy’s ook kan overkomen.

Screenshot 16

Slechte ervaringen

Dierenarts

Chris en Mariesa wilden weten hoe het ervoor stond met Storie. Daarom besloten zij direct naar de dierenarts te gaan zodat hun hond geen risico zou lopen.

Puppies For Adoption

Dierenarts

De echo

Zij waren aangekomen bij de dierenarts. Diegene ging meteen te werk. Toen zij op de echo keek raakte zij in shock. Dit kon toch niet kloppen?

What The Ultrasound Showed

De echo

Iets klopt er niet

Het bleef echter zoals aan het begin. De kleine, witte stipjes konden iets anders betekenen. Mariesa had al door dat er iets mis was. Wat kon het zijn?

Something Isnt Right

Iets klopt er niet

Verbijsterd

De dierenarts nam een diepe zucht. Zij vertelde gelijk wat er gebeurde in de baarmoeder van de hond. Iedereen dacht dat zij zes puppy’s droeg, maar dit liet de echo niet zien. Waren het er wel zes?

The Shock Of A Lifetime

Verbijsterd

Paniek

Er werd gewezen naar de witte stippen op de echo en deze werden geteld. Chris en Mariesa hadden eindelijk door wat er aan de hand was, maar verkeerden in een staat van shock. Zij gingen uit van zes puppy’s, maar de echo wees op iets anders. Waarom ging Storie nog niet bevallen?

Screenshot 19

Paniek

Ontrafeling

Dit was iets totaal onverwachts. De puppy’s werden steeds en steeds opnieuw geteld. Het aantal veranderde niet. De dierenarts wist dat zij de baasjes moest vertellen wat de stand van zaken was.

A Development No One Expected

Ontrafeling

Geen 6, maar 12

Storie was niet zwanger van 6, maar liefst 12 puppy’s! Dit was niet iets wat Chris, Mariesa of de dierenarts ooit hadden kunnen bedenken.

Screenshot 3

Geen 6, maar 12

Totaal verrast

Dit nieuws kwam als een grote verrassing. Maar dit bracht ook veel druk met zich mee. Wat hield dit in voor Storie, ging zij de bevalling wel overleven? En zouden alle 12 puppy’s het redden?

Screenshot 4

Totaal verrast

Wat nu?

De dierenarts kon niet bedenken waarom Storie de baby’s niet ter wereld kon brengen. De echo liet zien dat alle puppy’s een kloppend hartje hadden en gezond waren. Wat was de volgende stap?

Go Home And Wait

Wat nu?

Voorbereiden op de bevalling

Chris en Mariesa moesten naar huis gaan op advies van de dierenarts. Mocht Storie niet binnen 48 uur bevallen, dan moest zij terugkomen voor een meer uitgebreide controle. Zonder het door te hebben had Storie eigenlijk een goede reden om te wachten met bevallen.

Screenshot 7

Voorbereiden op de bevalling

Extreem nerveus

Chris en Mariesa voelden de stress en druk bij aankomst. Storie kon maar liefst twaalf puppy’s kwijtraken. Het waren twee enorm stressvolle dagen. Zal het uiteindelijk dan toch goedkomen, ook als de puppy’s niet volgens schema worden geboren?

The Parents Are Anxious

Extreem nerveus

Mariesa’s idee

De situatie was niet prettig en ook gevaarlijk. Chris en Mariesa konden helaas niets betekenen voor de zwangere hond. Zij probeerden haar gerust te stellen. Eenmaal onderweg naar huis, kwam Mariesa met een idee.

Screenshot 12

Mariesa’s idee

Een plekje voor Storie

Chris en Mariesa wistten hoe honden om konden gaan met stress en trauma, en hoe het in dit geval Storie beïnvloedde. Het stel heeft een comfortabele omgeving gecreëerd voor Storie, en Mariesa heeft in een van de slaapkamers kussens en dekens neergelegd zodat de hond daar makkelijk kon gaan bevallen.

Screenshot 9

Een plekje voor Storie

Haar plekje

Storie ging toen naar haar eigen plekje en Chris en Mariesa hoopten dat dit de bevalling zal stimuleren. De twee hebben hun uiterste best gedaan om het haar naar haar zin te maken. Er is rekening gehouden met de kamertemperatuur, isolatie en de materialen.

Screenshot 22

Haar plekje

Is het gelukt?

De twee wisten niet dat er een wonder ging gebeuren. Chris en Mariesa gingen die nacht gewoon naar bed, en nadat zij opstonden besloten ze bij Storie te kijken. Zij hoopten dat de hond haar plekje comfortabel genoeg vond.

Screenshot 23

Is het gelukt?

Wonderbaarlijk

Toen Chris en Mariesa zich naar de kamer stormden, hoorden zij aparte geluiden. Ze renden erheen en openden de deur. Wat zij daar zagen was behoorlijk speciaal…

Screenshot 25

Wonderbaarlijk

Zelfstandig

Toen zij de slaapkamer binnen liepen zagen zij Storie met haar pasgeboren baby’s. Ze had het al gauw druk met het geven van borstvoeding. Deze dame heeft er zelf voor gezorgd om alle twaalf puppy’s ter wereld te brengen. Het was ontzettend uniek, wat knap!

Screenshot 18

Zelfstandig

Emotioneel

Chris en Mariesa huilden van blijdschap. Hoe heeft Storie dit ooit gedaan?! Ze kwamen er uiteindelijk ook nog achter waar Storie op heeft gewacht. Wat kon het zijn?

Giving Her A Space Of Her Own

Emotioneel

Afwachten

Bevallen in een asiel is niet goed voor zowel het welzijn voor de moeder als de pasgeboren puppy’s. Storie wist dat deze omgeving niet juist was en haar reddende engelen, Chris en Mariesa, gaven haar wel de juiste plek om te bevallen.

A Dozen Puppies

Afwachten

Snel

Storie was nog geen dag bij Chris en Mariesa en zij vond dat het tijd was om te bevallen. Het was een wonder, want niemand kon achterhalen waarom het langer duurde. Het had ook slechter kunnen aflopen.

Screenshot 18

Snel

Beste honden moeder die er is

Storie was een uitstekende moeder voor haar puppy’s. Kort daarna verschenen er vele verzoeken van mensen die puppy’s wilden adopteren, via het asiel waar Storie uit is gehaald. Chris en Mariesa wisten vanaf dag één dat zij de puppy’s niet konden houden. Kon Storie het wel aan om van haar kinderen te worden gescheiden?

Screenshot 19

Beste honden moeder die er is

Ter adoptie

Een aantal weken later openden de puppy’s hun oogjes. Chris en Mariesa hadden het naar hun zin met de kleintjes. Zij waren steeds in de tuin en speelden veel, zoals alle puppy’s dat doen. Storie leek gelukkig. Maar helaas moesten de mama en haar kinderen uit elkaar worden gehaald…

Screenshot 26

Ter adoptie

Wat nu?

Toen Storie omringd was door de juiste mensen, in de juiste omgeving, liet zij alles vanzelf gaan. Het resultaat waren haar prachtige kindjes. Maar, hoe nu verder?

Screenshot 20

Wachtend op liefdevolle verzorging

Advertentie