Deze hond wilde niet bevallen en de dierenarts stond verstijfd door de reden

Gepubliceerd op 04/14/2021
Advertentie

Verbaasd door wat zij zojuist had gezien stopte de dierenarts met het bekijken van de echo voor haar. Zij kwam erachter na dubbel te hebben gecheckt dat dit toch echt klopte. Ondanks dat zij verbaasd was moest zij zo snel mogelijk de baasjes van de hond laten weten wat er speelde. Het leven van hun hond stond uiteindelijk op het spel.

Screenshot 31

Deze hond wilde niet bevallen en de dierenarts stond verstijfd door de reden

Een pup uitkiezen

Chris en Mariesa hebben altijd al een hondje willen adopteren. Zij begrepen dat er veel verantwoordelijkheden waren en gingen ervoor. Mariesa beloofde dat zij maar een hond zouden adopteren zodra zij het juiste asiel vonden, wat een moeilijke taak was. Alle honden wilden gekozen worden, wat het haar nog moeilijker maakte, totdat haar oog viel op een speciale hond.

Time To Choose One

Een pup uitkiezen

Een buik met ongeboren puppy’s

De hond maakte oogcontact met het koppel en kwam steeds dichterbij. Zij observeerden de hond en zagen dat ze zwanger was, en zij was heel liefdevol en begon ze kusjes te geven. Mariesa voelde dat zij aan het communiceren waren, en begreep al snel dat zij de zwangere pitbull mee naar huis gingen nemen. Opeens begonnen zij te twijfelen, waar kwam dit vandaan?

Belly Full Of Unborn Pups

Een buik met ongeboren puppy’s

Gefokt en naar het asiel gebracht

Mariesa eiste dat zij alles te weten zou komen over deze hond die al gauw haar verantwoordelijkheid zal worden. Zij kwam er al gauw achter dat de hond Storie heette en dat zij een heftig verhaal had. Storie behoorde tot hondenfokkers voor zij naar het asiel werd gebracht. Zij kwamen er al gauw achter dat zij de zorg niet meer konden dragen voor haar.

Bred And Then Surrendered At The Shelter

Gefokt en naar het asiel gebracht

Een liefdevol thuis

Voor Chris en Mariesa was het vanzelfsprekend dat hun nieuwe hond veel liefde en affectie nodig had zodat zij kon bevallen. Het brak hun hart om te zien dat zij zo werd afgewezen. Maar toen had de dierenarts ze iets te vertellen..

Screenshot 23

Een liefdevol thuis

Pitbull liefhebbers

Doordat bepaalde fokkers de honden in vechtmachines hebben veranderd is de reputatie van een pitbull niet al te best. Mariesa en Chris hadden een zwak voor pitbulls, dus dit was niet de eerste die zij hadden geadopteerd. Zoals je hieronder kunt zien hebben zij al een hoop honden in huis.

Screenshot 9

Pitbull liefhebbers

Zelfgemaakt bed

Zoals jij je misschien wel kunt voorstellen hebben deze honden veel ruimte nodig, vooral als zij gaan slapen. Sommige mensen vinden het fijn om hun honden bij ze in bed te hebben en daarom heeft het koppel een bed van 4 bij 2 meter gebouwd, die zij ook wel een “mega bed” noemen. Chris legde uit aan TODAY dat: “In de nacht willen alle honden op bed slapen en soms wordt het te druk. Uiteindelijk worden wij dan van het bed afgeduwd en moeten wij op de bank slapen. Daardoor hebben wij het mega bed gebouwd.”

Megabed

Zelfgemaakt bed

Niet begrepen

De twee kwamen erachter dat pitbulls vaak niet worden begrepen en daardoor worden verwaarloosd. Hierdoor gingen zij meer van pitbulls houden. Ondanks dat zij al veel ervaring hadden met honden had niemand ze voor kunnen bereiden op wat er ging gebeuren.

Fans Of Pit Bulls

Niet begrepen

Liefdevolle honden ouders

Chris en Mariesa waren toegewijd aan het idee om een veilige plek te creëren voor honden in nood. Zij doen er alles aan om hun levens te redden en dit is een waarde die de twee delen.

Loving Parents To Many Dogs

Liefdevolle honden ouders

Chris was anders

Chris was een geschenk van God voor Mariesa. Hij had veel passie voor dieren, specifiek voor honden. Er was echter meer dan hun gedeelde liefde voor dieren die de twee samen bracht. Zij waren er klaar voor om hun huis open te stellen voor hun harige kinderen.

Screenshot 25

Chris was anders

Schattige dieren

Een van de eerste dingen die Chris en Mariesa zagen in het Pibbles & More Animal Rescue centrum was dat er veel pitbulls waren. Maar zij hadden echter niet door dat een van deze beestjes hun leven drastisch ging veranderen.

Screenshot 3

Schattige dieren

Een reputatie die zij niet verdienden

Zoals wij al eerder zeiden worden pitbulls vaak als gevaarlijke en onvoorspelbare honden neergezet. Maar dit is niet waar. Ondanks dat zij gespierd zijn en grote koppen hebben betekent dit niet dat zij een gevaar zijn voor de mens. Dit is deels de reden waarom vele staten en landen het verbieden om pitbulls in huis te nemen en de voornaamste reden waarom de asielen er vol mee zitten.

A Reputation They Did Not Deserve

Een reputatie die zij niet verdienden

Eentje ging er mee naar huis

Toen Chris en Mariesa alle pitbulls in het asiel zagen wisten zij meteen dat zij er een zouden adopteren. Maar de impact van de adoptie hadden zij echter onderschat…

Screenshot 24

Eentje ging er mee naar huis

Loyaal en liefdevol

Zoals andere rassen hebben pitbulls bewezen dat zij heel loyaal en liefdevol zijn. Hun gedrag is gebaseerd op de manier waarop zij worden behandeld. Behandel je ze goed, dan zullen zij zelfs nog liever voor je zijn! Chris en Mariesa zouden hier snel achter komen.

Screenshot 4

Loyaal en liefdevol

Waar zijn de pups?

Toen zij het reddings personeel over Storie vroegen kregen zij aparte informatie. Zij kregen te horen dat Storie allang al had moeten bevallen, maar dit was niet het geval en niemand wist waarom. Er was iets raars aan de hand en dit konden zij in de ogen van Storie zien en natuurlijk wilden zij weten wat er speelde. Iets zei tegen ze dat dit een kwestie van leven of dood kon zijn.

The Pups Should Have Popped Out Already

Waar zijn de pups?

Leven of dood

Het was duidelijk dat Storie hulp nodig had. Het stel dat zo van honden hield realiseerden zich dat zij haar enige hoop waren en naarmate de tijd verstreek hadden zij door dat het een levensbedreigende situatie kon zijn.

Screenshot 6

Leven of dood

De aanstaande moeder helpen

Er viel geen tijd te verliezen en zij moesten een besluit nemen over de hond in nood. Het vergde veel discussies. Storie legde haar kop op de knie van Mariesa en maakte oogcontact, en Mariesa keek haar diep in de ogen aan. Dit was het enige wat zij nodig had…

Helping The Soon-To-Be Mom

De aanstaande moeder helpen

Een grote honden familie

Toen zij onderweg naar huis waren met Storie gingen er miljoenen gedachten door Mariesa’s hoofd. Zij had al vaker nieuwe honden mee naar huis genomen maar deze was toch anders, wat moeilijk uit te leggen viel. Het ging dit keer niet zo simpel als dat zij dachten.

Screenshot 8

Een grote honden familie

Een perfecte oplossing

Het was niet verrassend om te weten dat als Storie zou gaan bevallen, zij uiteindelijk nog 10 extra puppy’s zou kunnen krijgen. Ondanks deze mogelijkheid stonden zij het niet toe om Storie te laten bevallen in het asiel, gezien het feit dat zij een veilige plek nodig had.

The Perfect Solution

Een perfecte oplossing

Een idee

Er werd gedebatteerd over wat zij het beste konden doen en tegenover elke oplossing leek een probleem te staan. Maar toen, uit het niets, had Chris een fantastisch idee. Zij waren beiden sceptisch maar Chris leek zelfverzekerder dan ooit.

Screenshot 8

Een idee

Pleegouders

Het was Chris zijn idee om de pleegouder van Storie te worden en ook van de ongeboren puppy’s totdat er een geschikte plek voor ze werd gevonden. Het leek een goede oplossing, maar er was een groter probleem – Storie leek helemaal niet te willen bevallen.

Screenshot 3

Pleegouders

Nog een probleem

Zoals wij al eerder zeiden leek er tegenover iedere oplossing een probleem te staan. Ondanks Chris zijn geniale idee, was Storie nog altijd hoogzwanger en overtijd. Dit probleem werd hun voornaamste zorg en niet zomaar.

Screenshot 21

Nog een probleem

Online naar antwoorden zoeken

Zoals wij allemaal wel eens doen, zochten ook Chris en Mariesa naar antwoorden op het internet. Maar toen zij eenmaal onderzoek deden werd de informatie ze iets te veel.

Looking For Answers Online

Online naar antwoorden zoeken

Angstaanjagend

De antwoorden die zij vonden waren enger dan zij hadden kunnen denken. Dit gebeurt vaker als iemand naar antwoorden op internet zoekt. Het is makkelijk voor iemand om onjuiste informatie te publiceren.

D

Angstaanjagend

De link tussen trauma en bevallen

Wij mensen onderschatten steeds vaker de intelligentie van vele dieren. Tijdens hun online onderzoek vonden Chris en Mariesa vele artikelen over waarom een hond wellicht niet wilde bevallen. Maar er sprong een artikel uit die de situatie van het koppel perfect beschreef.

Relationship Between Trauma And Birth

De link tussen trauma en bevallen

Stressvol

Uit onderzoek is gebleken dat dieren in asielen veel stress en trauma ervaren. Een zwanger dier zal dit nog erger ervaren, wat bij Storie zeker klopte. De asielen kunnen hier niets aan doen; het is de omgeving die er wordt gecreëerd. Als Storie de kans kreeg om bij Chris en Mariesa thuis te bevallen zal dit de beste optie ooit zijn.

Screenshot 15

Stressvol

Advertentie